De ce să alegeti aluminiul?

 • METGLASS De ce să alegi aluminiul?

De ce sa alegeti sistemele din aluminiu?

 • Sunt nenumarate posibilitati in ceea ce priveste materialul pentru producerea de ferestre si usi. In contextul acesta, cu ce este mai bun aluminiul?

 • In primul rand, aluminiul este un metal cu proprietati mecanice excelente, ce a revolutionat numeroase sectoare. Chiar daca este mai usor decat alte metale, are o rezistenta mecanica sporita si acesta este motivul pentru care este asa des utilizat in aerospatiala, un domeniu atat de solicitant.

 • De asemenea, este foarte rezistent la mai multe forme de coroziune si are aproape costuri zero pentru mentenanta.

 • Mai mult decat atat, aluminiul este cel de-al treilea cel mai intalnit metal din scoarta tereastra. Este un material ecologic ce poate fi reciclat continuu, pastrandu-si caracteristicile fara niciun fel de risc de degradare. Energia necesara reciclarii este de doar 5% din cea consumata pentru productia sa initiala, facand din el unul din cele mai ecologice materiale din industria constructiilor. In particular, avantajele ferestrelor si usilor din aluminiu sunt urmatoarele:

Proprietati mecanice

 • Ramele din aluminiu sunt solutia ce va va furniza usi si ferestre robuste si care va spori siguranta si rezistenta pe termen lung.

 • In caz de fluctuatii mari de temperatura, ele nu se deterioreaza pe termen lung, fapt ce este important in regiuni cu volum mare de soare si cu temperaturi crescute pe durata verii. De aceea, dimensiunile oferite raman constante si nealterate si nu sunt predispuse sa se expandeze sau sa se stranga. Asadar, se obtine etanseitatea la apa si aer si o potrivire perfecta intre rama si cercevea.

 • De asemenea, robustetea ramelor de aluminiu permite crearea de deschideri ample pentru patrunderea unui volum mare de lumina naturala, fara teama ca ramele s-ar putea rasuci sau indoi, asa cum se intampla adesea cu alte materiale mai sensibile. Chiar si in cazul profilelor foarte subtiri, o usa cu o cercevea dubla poate sustine mai mult de 100kg.

 • Nu in ultimul rand, in caz de incendiu, usile si ferestrele de aluminiu nu sustin extinderea acestuia si, de fapt, o limiteaza. Aluminiul, in contrast cu alte materiale, absoarbe si indeparteaza o mare parte din caldura produsa de foc. Atunci cand aluminiul se topeste, la temperaturi de 660 de grade Celsius, incetineste extinderea focului, fara a produce gaze inflamabile sau toxice.

Siguranta

 • Usile si ferestre din aluminiu ofera un nivel ridicat de siguranta, datorita constructiei lor solida si durabila, tinand la distanta posibili vandali.

  Datorita robustetii lor, functioneaza foarte eficient cu numarul mare de mecanisme si accesorii, pentru o siguranta imbuntatatita. Ramele de ferestre si usi ALUMIL sunt certificate pentru protectie anti-efractie, in concordanta cu standardul international RC - Resistance Classification.

Design

 • Spatiul in care locuim defineste o parte din persoana noastra, avand in vedere ca petrecem mai mult de 50% din timp in resedinta noastra. Daca stam sa ne gandim, tamplaria unei case reprezinta partea esentiala a functionalitatii sale si a valorii sale estetice, conturand aspectul exterior si atmosfera din interior.

 • Ramele pentru ferestre si usi ofera posibilitati nenumarate de design, atat din punct de vedere al tipologiilor si dimensiunilor (ca de exemplu design minimalist cu profile foarte subtiri, tipologii in colt liber, multiple constructii pentru usi), precum si tratamente pentru suprafete, cu o paleta de culori si texturi foarte variata, disponibila pentru a satisface toate nevoile si dorintele. Niciun alt material nu poate oferi atat de multa flexibilitate, fara niciun alt fel de limitare.

 • Nu in ultimul rand, sistemele din aluminiu nu sunt reprezentate doar de ferestre si usi, ci permit crearea unui numar mare de constructii arhitecturale. Asta inseamna ca daca veti vizita un executant de aluminiu, puteti primi o cotatie generala pentru solutii integrate care vor aduce imbunatatiri semnificative casei dumneavoastra, acolo unde este necesar.

Izolare termica

 • Este adesea spus ca ramele din aluminiu au un lips atunci cand vine vorba de izolare termica sau de atenuare fonica, ceea ce este un mit! Progresele din tehonologie si cercetarea continua au dus la dezvoltarea unor sisteme cu izolare foarte avansata.

 • Ramele din aluminiu ranforsate cu poliamida speciala pentru izolare ofera un nivel ridicat de izolare termica potrivit pentru constructii pasive cu zero sau aproape zero consum de energie. In combinatie cu tamplaria cu bariera termica, o fereastra izolata termic din aluminiu va va proteja casa de temperaturi neplacute atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara. Mai mult decat atat, multumita utilizarii garniturilor avansate pentru etanseitate, chiar si vanturile nordice foarte puternice sunt gestionate corespunzator, fara niciun fel de risc ca ferestrele dumneavoastra sa permita patrunderea aerului rece in incapere.

 • Nu in ultimul rand, gradul ridicat de reflexie a aluminiului tine departe radiatiile solare si scade caldura absorbita de tocuri, pe durata perioadelor indelungate de soare, contribuind la mentinerea temperaturii in interiorul resedintei.

Atenuare fonica

 • Atenuarea fonica este de asemenea o caracteristica importanta care trebuie luata in considerare atunci cand este vorba despre alegerea unei tamplarii pentru usa sau pentru fereastra, mai ales pentru resedintele situate in medii urbane, cu un nivel al poluarii fonice mai ridicat. In acest sens exista teste si certificari in ceea ce priveste nivelurile de atenuare fonica ale usilor si ferestrelor.

 • Materialele puternic izolatoare folosite de ALUMIL atat intern, cat si in perimetrele sistemelor noastre, precum si sistemul de inchidere ermetica ale ferestrelor si usilor, fara a lasa niciun spatiu liber in cazul inchiderilor, pentru patrunderea sunetului, oferind un grad ridicat de izolare fonica.

 • Bineinteles, similar izolarii termice, cel mai important factor pentru imbunatatirea atenuarii fonice sunt panelurile de sticla ce urmeaza sa fie instalate pe usi si fereste. De exemplu, geamul triplu ofera atenuare fonica superioara ferestrelor cu panel simplu.

Sisteme Ferestre Premium-Aluminiu

Portofoliu

METGLASS

Adaugă personalitate locuinței tale.

Ne face plăcere să vă ajutăm!
error: